Játékos sport ovisoknak


A mozgás : Ovisoknak kötelező


A labdarúgás jellegű sport foglalkozások során elsődleges célom olyan pedagógiai- pszichológiai légkör megteremtése, amelyben MINDEN ovis gyermek jól érzi magát, boldog, és szívesen vesz részt benne. Erre építve a labdarúgás jellegű mozgásformák nagyszerűen fejlesztik mind a kognitív, mind az emocionális, mind pedig a fizikai képességeket. Ha az ovis gyermekünk, megtanul a labdával bánni, megtanulja ütni, rúgni, dobni, elkapni azt, akkor szinte biztosan sikerrel vehet részt a legtöbb mozgásos játékban. A kisgyermekből akkor lesz, lehet egészséges, értelmes felnőtt, ha megfelelő ingerek érik megfelelő életkorban.


Óvodáskorú gyermekünknek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosíthatunk a rendszeres sport tevékenységek által. A mozgáskoordináció javulásával együtt nő az ovis kisgyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a sport, a mozgás, kihat az intelligencia természetes fejlődésére is. Miközben mozog, tapasztalatokat gyűjt, fejlődik csont és izomrendszere, alakulnak mozgáskoordinációs, testi képességei. Gyorsabbak, önállóbbak, finomabbak lesznek a mozdulatai. Egyre többféle mozgást képes elvégezni, egyre több készsége, szokása alakul, egyre inkább képessé válik mozgásának, viselkedésének tudatos irányítására.


Ennek hatására az irányított, szervezett mozgás természetesen beépül a gyermekek spontán tevékenységeibe, szokássá-igénnyé válik. A rendszeres sport mozgás során fejlődnek pszichikai testi érzelmi és szociális képességei, ennek eredményeként a teljes személyisége formálódik, valamint egészségesebb lesz a gyermek A sikeres részvétel pedig megteremti a pszichés alapot arra, hogy a későbbi életkorokban is szívesen és rendszeresen vehessen részt ilyen típusú sport tevékenységben. Ez az, ami az egészség szempontjából kulcseleme e tevékenységeknek.